Occasion

Welke occasions zijn voordelig?

Ben jij een beginnende bestuurder en wil je niet direct een dure auto aanschaffen? Misschien is het aanschaffen van een occasion wat voor jou. Het hangt natuurlijk af van welk merk occasion je wil hebben, maar er zijn genoeg occasions voor een betaalbare prijs te kopen. In dit artikel vertel ik je over een aantal goedkope occasions. 

Volkswagen

Volkswagen heeft de bekendste en meest gewilde occasions als het gaat om beginnende bestuurders: de Volkswagen Golf en de Volkswagen Polo. Deze Volkswagens geven, net als andere Volkswagens, veiligheid en comfort. Veel van deze modellen hebben, vanaf bouwjaar 2010-2012, ook parkeersensoren, aanraakschermen, navigatiesystemen en Bluetooth erin verwerkt. Met deze techniek kan je je telefoon verbinden aan je auto om via spotify muziek te luisteren. Ook kun je via parkeersensoren en/of achteruitrijcamera makkelijker achteruit inparkeren. Het is ook erg handig dat er een navigatiescherm bij ingebouwd zit, zodat je geen apart navigatiesysteem hoeft aan te schaffen. 

Audi

Audi staat er natuurlijk om bekend dat het een redelijk duur en luxe automerk is, maar één variant van de Audi is zeker een goede en redelijk goedkope optie om als occasion aan te schaffen: Audi A1. De Audi A1 is een compacte auto, dus voor jonge bestuurders zeker een leuke optie. De standaard Audi A1 heeft 3 deuren en daarnaast rijdt de auto ook nog eens zuinig. De Audi A1 verbruikt 4,4 liter per 100 kilometer brandstof op buitenwegen, 6,8 liter per 100 kilometer brandstof in het stadsverkeer. Gemiddeld genomen komt dit uit op ongeveer 5,3 liter brandstof per 100 kilometer, wat ongeveer uitkomt op 1:19. 

Opel

Ook Opel heeft een aantal modellen die zeer geschikt zijn als occasion. Zo heb je de Opel Karl en de Opel Astra die zeer geschikt zijn als occasion tegen een mooie betaalbare prijs. De Opel Astra modellen krijgen een letter van het alfabet achter de modelnaam. Deze letter wordt daar neergezet ter indicatie van het tijdperk van uitbrengen. De nieuwste versie van de Opel Astra is de Opel Astra K. Deze auto heeft een minimumvermogen van 105 pk en heeft een acceleratie van maximaal 12,7 seconden. De Opel Karl was de kleinste auto in de miniklasse van Opel en is vernoemd naar de oudste zoon van Adam Opel. Ook heeft deze auto de Opel Agila vervangen sinds 2015. De Opel Karl heeft 75 pk en een acceleratie van 13,9-15,0 seconden. De topsnelheid ligt tussen de 168 en 178 km/u.