Elektrisch

Wat te doen bij motorpech? Tips om jezelf en je motor veilig te stellen

Niets is zo geweldig als met je motor op de open weg cruisen. Maar soms kan het lot tegen je zijn en krijg je te maken met pech onderweg. Het kan van alles zijn, van een lekke band tot een lege batterij. Het is dan handig om te weten wat je moet doen om jezelf en je motor veilig te stellen. Maar wees gerust, want in dit artikel delen we een aantal handige tips en trucs die je kunt volgen in het geval van motorpech. En vergeet niet: veiligheid begint altijd met een 1-delig of 2-delig pak bestellen. En met de volgende tips ben je altijd voorbereid op een onverwachte situatie op de weg!

Veiligheid eerst

Hoewel de juiste kleding van www.motorkledingstore.nl een goed begin is, kun je altijd te maken krijgen met pech, en dat kan behoorlijk vervelend zijn. Als eerste moet je een veilige plek vinden om te stoppen. Zet de motor zo ver mogelijk weg van het verkeer om het risico op een ongeval te minimaliseren. Als je op een drukke snelweg of autoweg rijdt, is het slim om jezelf en de motor in een veilige positie te brengen en direct contact op te nemen met de hulpdiensten. Vergeet niet om je alarmlichten aan te zetten en de gevarendriehoek op minimaal 30 meter afstand van de achterkant van de motor te plaatsen. Zo vergroot je je zichtbaarheid voor andere weggebruikers en minimaliseer je het risico op verdere ongelukken.

Zoek naar het probleem

Wanneer je motorpech hebt, is het tijd om te onderzoeken wat er aan de hand is. Controleer algemene zaken zoals het brandstof- en olie niveau en de batterij. Als het probleem nog steeds onduidelijk is, controleer dan de banden, kijk of er geen lekkages zijn en controleer de elektrische bedrading. Als je nog steeds niet zeker weet wat het probleem is, is het verstandig om contact op te nemen met een hulpdienst om je te helpen.

Voer kleine reparaties uit

Weet je wat het probleem is, dan kun je misschien zelf een kleine reparatie uitvoeren om weer op weg te kunnen. Misschien kun je een lekke band oplossen met een reparatieset en als je een lege batterij hebt, kun je misschien de motor starten met behulp van startkabels. Maar wees wel voorzichtig, want als je niet zeker weet wat je doet, kun je mogelijk meer schade aan de motor veroorzaken. Twijfel je? Laat de reparatie dan over aan een professionele monteur.

Bel een pechhulpdienst

Kun je het probleem niet zelf oplossen en voel je je niet veilig om verder te rijden, dan is het verstandig om een pechhulpdienst te bellen. Deze diensten kunnen je vaak ter plaatse helpen met kleine reparaties, of indien nodig je motor afslepen naar een garage. Het is daarom slim om altijd het telefoonnummer van een pechhulpdienst bij je te hebben en te weten hoe je ze kunt bereiken. Met bovenstaande tips kun jij zelfverzekerd stappen ondernemen als je te maken krijgt met pech op de weg. Veiligheid staat namelijk altijd voorop. En als jij nog op zoek bent naar veilige en comfortabele kleding, zoek dan online naar een motorkledingwinkel en plaats vandaag nog je bestelling!