Elektrisch

Waarom zijn Tesla’s zo populair?

Tesla als merk auto’s is niet alleen ontzettend populair, maar elektrische auto’s worden in het algemeen steeds populairder in Nederland. Van Tesla was de Model 3 de meest verkochte elektrische auto in 2020 in Nederland, dus Tesla doet toch zeker iets goed met hun auto’s als zoveel mensen een Tesla willen hebben. In dit artikel vertel ik je waarom de Tesla zo uitermate populair is tegenwoordig.

Veiligheid

Het is natuurlijk de belangrijkste zaak als het gaat om autorijden: veiligheid. De Tesla Model 3 en de Model Y behoren tot de groep veiligste auto’s die je kunt kopen. Niet alleen heeft Tesla de welbekende ‘automatische piloot’ voor de auto ontworpen wat voor veel minder ongevallen zorgt dan autonome bestuurders, maar ook zit er een volledig systeem met hard- en software in om de auto te beveiligen. Mocht het namelijk zo zijn dat een botsing niet te vermijden is, dan zorgt de technologie in de auto ervoor dat de kans op letsel bij de bestuurder zo min mogelijk wordt. 

Beveiliging

Tesla is één van de best beveiligde auto’s op dit moment. Zo zitten er rondom de Tesla verscheiden camera’s om diefstal te voorkomen. Daarnaast is het uithalen van de oplaadstekker ook niet mogelijk, want die zit magnetisch vast aan de accu, zodat het opladen niet onderbroken kan worden.

Geen dealer en weinig onderhoud

Het handige aan het kopen van een Tesla is dat je het via de website van Tesla zelf heel gemakkelijk kan bestellen. Nadat het is besteld kan je de auto ophalen op één van de locaties in Nederland. Er zitten dus geen dealers in het netwerk van Tesla die geld moeten verdienen aan het verkopen van auto’s, waardoor de auto’s geen hogere prijs hebben. Ook heeft de auto heel weinig onderhoud nodig. Via je mobiele telefoon download je de app om je Tesla te besturen en om problemen mobiel op te lossen. Je ontvangt de software-updates voor de auto geheel automatisch. De enige keer wanneer je een Tesla ServiceCentrum moet bezoeken is als het probleem niet via de software of mobiel opgelost kan worden. 

Eigen laadnetwerk

Tesla heeft als enige merk een eigen netwerk van superchargers, welke ook Europa dekken. Het opladen van een Tesla met een supercharger kan al binnen 60 tot 90 minuten, waardoor je ook makkelijk met je Tesla op vakantie kunt door Europa. Let er wel op dat je de reis van tevoren organiseert om de wegen langs de snelladers te pakken, zodat je niet met een lege accu komt te zitten tijdens de reis.