Algemeen

Auto importeren: een goed idee of niet?

Heb je een mooie auto gevonden, maar wil je eerst de prijzen vergelijken om er zeker van te zijn dat je de juiste prijs betaalt? Check dan ook eens de autowebsites in het buitenland, bijvoorbeeld Duitse autosites. Vaak zal je ontdekken dat de prijzen in onze buurlanden zoals België en Duitsland een stuk lager liggen. In Duitsland helemaal omdat de automarkt hier een stuk groter is. Als er te veel occasions op de markt komen dan zal de prijs vanzelf dalen, daarom is een auto importeren vaak een stuk goedkoper. 

Daarnaast zijn bepaalde merken populairder in Duitsland, daardoor zijn de prijzen in het buurland ook weer voordeliger. Veel mensen weten dat het importeren van een auto veel geld kan besparen, toch kiezen de meeste mensen voor de gemakkelijke oplossing en kopen een auto uit eigen land. Toch is er nu een betere oplossing!

Waarom een auto importeren?

De meeste mensen kiezen ervoor om een auto te importeren omdat het een stuk goedkoper is. Vroeger was het echter veel moeilijker en kwam er een hoop papierwerk bij kijken. Dat is nog steeds wel zo, maar toch kun je tegenwoordig met behulp van specialistische bedrijven snel een auto importeren voor een scherpe prijs.

Automarkt in Duitsland

De automarkt in ons buurland Duitsland kent een grote overvloed aan occasions waar wij als Nederlanders van kunnen profiteren. De afstand is klein en daardoor wordt het een stuk eenvoudiger om een auto te importeren. De regels in Europa worden bovendien ook steeds soepeler omdat de overheden het importeren juist willen stimuleren.

Hulp nodig bij het importeren?

Hoewel het steeds eenvoudiger wordt om een auto te importeren, kan het voor de meeste mensen nogal verwarrend zijn. Dit komt ook doordat er de nodige administratie komt kijken. En er zijn een aantal zaken die je van tevoren moet weten. Schakel daarom een bedrijf met ervaring in zoals Easy import!